Horse World Innovation

Welkom op onze website!

Clinic Anne Muller

We hebben een erg leuke clinic achter de rug van Anne Muller. Zij is gespecialiseerd in houding  en zit.

Onze 4e jaars studenten hebben eerst een presentatie gegeven over de stichting HWI voor hun examen Nederlands. Daarna  heeft Anne een stuk theorie uitgelegd over zithouding en balans te paard. Ze heeft dit erg beeldig uitgelegd met behulp van poppetjes en ander materiaal.

Toen was het tijd om te paard te gaan. Anne heeft om de beurt 2 groepjes van 3 ruiters begeleidt. Hieronder een aantal reacties van de ruiters:

‘Ik vond het een leuke en leerzame clinic. Ik heb tips meegekregen, waarmee ik nu thuis in de training wat mee kan. Ook het theorie gedeelte was erg leerzaam. Anne bracht het op een leuke interactieve manier over aan de groep.’

‘Het theoretisch gedeelte was voor een groot deel herhaling voor mijn, maar goed om het nog eens uitgelegd te krijgen. Het praktisch gedeelte was leerzaam.Dit is de tweede clinic, die ik bijwoon, met een paard (nu met een van mezelf, de vorige keer met een verzorgpaard met Lammert Haanstra) en vind dat de leerlingen in elk geval een mooi evenement hebben verzorgd! De volgende keer ben ik zeker weer van de partij!’

‘pas na een paar dagen besefte in dat ik iets had geleerd van de clinic. In de eerste instantie kwam ik teleurgesteld thuis. Anne probeerde mij uit te leggen hoe ik moest zitten, maar ik snapte het gewoon niet. Hierdoor vergat ik even welke dingen er nog meer zijn gezegd tijdens mijn één op één  moment met Anne.

In juli 2014 kocht ik samen met mijn zusje en jonge pony van 3 jaar oud. Wij willen hem opleiden tot all-round sportpony, maar wel op een manier waarop het voor beide partijen leuk blijft. De pony wil heel graag, dus de fouten die gemaakt worden zal ik toch echt bij mijzelf moeten zoeken. Ook rij ik consequent waardoor ik   voor een bepaalde hulp steeds dezelfde goede reactie krijg. Maar dat ook de houding van een ruiter zo bepalend was, was voor mij onbekend.

De clinic van Anne heeft mij helaas nog geen perfecte zit opgeleverd, maar wel weer nieuwe inzichten. Onbewust weet je dat je moeite hebt met je linkerbeen lang maken en dat je door een bepaalde handhouding inwerkt op de kaak van de pony. Maar soms moet iemand het weer even tegen je zeggen om jezelf er opnieuw bewust van te zijn, tijdens het rijden zijn dit dan punten waarop je probeert te letten en punten die je jezelf goed probeert aan te leren door ze steeds te corrigeren.

De organisatie van de clinic vond ik goed, alleen jammer dat het iets uit liep. Verder alles netjes geregeld. Tip aan de organisator: laat je iets meer horen. Het leek nu of Anne de clinic zelf georganiseerd had’

‘De reactie van Anne zelf: Ze vond de aandacht van de leerlingen enorm goed, ze vond ook dat er veel vragen gesteld werden en iedereen goed meewerkte. De organisatie vond ze ook erg goed gedaan.’

Wij als studenten vonden de avond zeer leerzaam. We hebben weer een hoop bijgeleerd over de zithouding te paard. Daarnaast hebben we ook veel geleerd over het organiseren van een clinic. Als we de volgende keer weer een clinic organiseren beginnen we in ieder geval eerder met reclame maken, want we willen graag nog meer publiek. Dus houd onze site in de gaten!!!