Horse World Innovation

Welkom op onze website!

excursie stamboekopname KWPN-merrie's te Vrouwenpolder 2016

Op donderdag 2 juni zijn we met school naar de stamboekopname van het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paard Nederland) geweest.


Dit werd gehouden op manege de Eendracht in Vrouwenpolder. Toen we aankwamen hebben we eerst jurylid Pedro Trommelen geïnterviewd. Dat was zeer leerzaam. We hadden van school een opdracht gekregen, iedereen kreeg een catalogusnummer van een paard en dit paard moest je tijdens de gehele keuring volgen. Hiervan moest je een filmpje en foto’s maken. Ook moesten we de eigenaar van het paard interviewen en zelf een scoreformulier invullen over het paard. Als eerst worden de paarden gemeten, dan hun chip gecheckt en wordt er een haarmonster afgenomen. Daarna moesten de paarden zich tonen op de harde straat aan de hand in stap en draf. Hier wordt de beweging op correctheid beoordeeld en wordt hun exterieur gescoord door middel van een scoreformulier. Als alles goed is mogen ze door voor het vrij bewegen en/ of spingen. Hier laten ze hun beweging zien in draf en galop. De springpaarden laten hier ook d.m.v. een aantal hindernissen nog hun springvermogen en techniek zien. Als het paard op exterieur, beweging en vermogen voor dressuur of springen gemiddeld een 7 heeft gescoord, krijgt hij/zij een sterpredicaat. Een paard dat het sterpredicaat krijgt toegekend heeft bewezen:

 een functioneel en correct gebouwd exterieur te hebben,

 dat het aansprekend is, ras en uitstraling heeft

 voldoende aanleg voor de sport beschikt. Het springpaard heeft ook bewezen dat hij over bovengemiddelde springkwaliteiten beschikt.

Er deden in totaal 23 paarden mee, hiervan hebben 9 paarden het sterpredicaat gehaald. Het was een leuke en leerzame dag!