Horse World Innovation

Welkom op onze website!

Nationaal scholenconcours

Wij de paardendames en docenten van de paardenhouderij MBO hebben dit jaar voor het eerst meegedaan met het Nationaal scholenconcours.

Dit werd georganiseerd door  de school van Hall Larenstein . Zij hadden vorig jaar het Nationale scholenconcours gewonnen en dan moet je het jaar erop het organiseren.

We zijn donderdag middag vertrokken naar het  Federatiecentrum van de KNHS te  Ermelo waar dit concours plaats vond.

We waren met 4 paarden en 8 studenten. Zowel de paarden als wij bleven overnachten bij het Federatiecentrum van de KNHS. Dit was allemaal goed geregeld en we hadden allemaal een schoolkamp gevoel. ‘s Avonds hebben de studenten hun paarden nog gereden.

De volgende dag waren de studenten al om 7.30 uur samen met de docenten nog een aantal dingen aan het oefenen en doornemen voor de competitie. Ook stroomde het terrein al vroeg vol met deelnemers. Er deden deze dag 56 teams mee en in totaal door de 300 starts. Dus een groot concours.

Marijke van Giesen heeft de dressuurklasse M2 gewonnen. Kelly de Jong heeft haar best gedaan in de dressuurklasse  L1. Het springen was pittig. Helaas werd Desiree Wolf uitgebeld. (zij had nog niet zoveel ervaring met dit paard) Simone Nije sprong  met haar paard het parcours goed rond,  had alleen een paar strafpunten. Het monsteren  (aan de hand voorbrengen) en Jureren (het paard beoordelen op exterieur)ging ook goed we eindigden op dit onderdeel boven in de middenmoot. Ook was er een kennisquiz. we  hadden 9 van de 15 vragen goed. We zijn geëindigd op de 43ste plaats.

Al met al niet slecht gedaan en erg veel geleerd. Het heeft de studenten een enorme boost gegeven om volgend jaar met meer teams mee te doen. En onszelf gerichter voor te bereiden op onderdelen die we moeten doen. We weten nu wat ons te wachten staat.